Tältä sivulta löydät tietoa yleisimmistä rakennetyypeistä puhallusvillaurakoinneissa.

Ota yhteyttä!

Yleisimmät rakennetyypit

Vaakasuora

Vaakasuorissa yläpohjissa täytyy varmistua, että reunalle on asennettu tuulenohjaimet tai että reunan tuulensuoja nousee 100 mm yli eristepaksuuden. Laskutusperusteena käytetään normaalisti pinta-ala kertaa paksuus -laskentakaavaa.

Loivasti vino esim. saksikattotuolit

Loivasti vinoissa rakenteissa, maks. 1:5, voidaan villa puhaltaa suoraan höyrynsulkumuovin päälle. Tällöin on reunalla oltava tuulenohjain tai reunan tuulensuoja tulee olla riittävän korkea. Ainemenekki kasvaa noin 15-20 % ns. valliin puhalluksen vuoksi ja laskutusperusteena käytetään säkkimenekkiä.

Loivasti vinot 1:4 rakenteessa täytyy puhallusvillan alla olla liukumaton pinta (esim. villalevy).

Jyrkät rakenteet

Jyrkissä rakenteissa > 1:4 täytyy käyttää ns. kotelo- tai ontelorakennetta. Rakenteen yläpinnassa on oltava puhalluspaineen kestävä tuulensuojalevy ja alapinnassa höyrynsulkumuovi tuettuna rimoituksella k300. Jos rakenteena on ristikkopalkit, tulee ristikon toinen sivu olla suljettuna esim. levyllä tai paperilla, jotta onteloihin saadaan puhallettua villa tarpeeksi tiukkaan painumisen ja valumisen estämiseksi. Ainemenekki noin 1,5 – 2-kertainen tilavuuteen nähden. Laskutusperusteena säkkimenekki.

Puhallus voidaan suorittaa joko yläkolmiosta, vesikatolta säävarauksin, höyrynsulkumuovin läpi (reijät paikkaa tilaaja) tai pulpettikatoissa räystäältä.

Puhallusvillatyöt Anpen hoitamana

 

Tiesitkö, että puhallusvillalaskurilla voit laskea hinta-arvion projektillesi? Siirry laskuriin

Suoritamme puhallusvillaurakoita Etelä- ja Länsi-Suomen alueella

Timo Värri Myyntijohtaja Puh: 044 3000 065 timo.varri@anpe.fi
Ville Kulosaari Myyntipäällikkö Puh: 040 0609 600 ville.kulosaari@anpe.fi
0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS