Anpe Oy on kokenut rakennusalan yritys. Olemme toimineet alalla vuodesta 1976 asti tarjoten asiakkaillemme ammattitaitoista puhallusvillaurakointia, suurtehoimurointia ja -puhallusta, lecasoraurakointia sekä polyuretaanieristystä.

Ota yhteyttä!

Rakentamisen kasvu jatkuu

Rakentaminen oli poikkeuksellisessa kasvussa 2016, mutta tämän vuoden kasvu tulee todennäköisesti jäämään melko vaatimattomaksi. Kasvu tulee kuitenkin jatkumaan sekä uudisrakentamisessa, että korjausrakentamisessa.

Rakennusteollisuus RT arvioi rakentamisen kasvun olevan vuonna 2016 noin 6-7 prosenttia, kun 2017 kasvun ennustetaan olevan vain noin 1-2 prosenttia, vauhti asettuu muun talouskasvun lukemiin. Myönteinen kehitys on pitkälti talouden elpymisen ja kaupunkien imun seurausta.  Työttömyystilanteen hieman parannuttua myös kotitaloudet ovat aktivoituneet asuntokaupoille ja kysyntä purkautuu, rakentaminen kannattelee kotimarkkinoita. Vuoden 2017 aikana arvioidaan aloitettavan 34 000 asunnon rakentaminen. Asuntorakentamisen kasvu on  pitkälti vapaarahoitteisten kerros- ja rivitalojen varassa. Korjausrakentamisen tarvetta lisää Suomen rakennuskannan ikääntyminen, 70- ja 80-luvuilla rakennetut kiinteistöt tulevat pian ikään, jolloin ne tarvitsevat raskaita korjauksia.

Rakennusliitto puolestaan taas arvioi vahvaa, noin 5 prosentin kasvua vuodelle 2017, hyville tonteille on edelleen kysyntää ja myymätöntä asuntokantaa on melko vähän. Rakennusalan työllisyyden näkymät jatkuvat kohtalaisen hyvinä myös kuluvana vuotena, ammattitaitoisesta työvoimajohdosta on jo pulaa.

 

Lähteet:

Kauppalehti.fi:  http://www.kauppalehti.fi/uutiset/rakentamisen-kasvu-jakaa-mielipiteet-niukkuus-osaajista-voi-vaimentaa-odotuksia/fBjABvV6

Rakennusteollisuus.fi https://www.rakennusteollisuus.fi/Ajankohtaista/Tiedotteet1/2016/rakentamisessa-ennakoitua-kovempi-kasvu/

0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS