Anpe Oy on kokenut rakennusalan yritys. Olemme toimineet alalla vuodesta 1976 asti tarjoten asiakkaillemme ammattitaitoista puhallusvillaurakointia, suurtehoimurointia ja -puhallusta, lecasoraurakointia sekä polyuretaanieristystä.

Ota yhteyttä!

Vaahtolasi säästää luontoa

Vaahtolasi on useimmiten kierrätetystä lasista valmistettua kevytkiviainesta. Vaahtolasi valmistetaan puhdistettuja lasinsiruja jauhamalla ja uunissa paisuttamalla. Paisuttaessa lasimassan määrä lähes viisinkertaistuu, ja kovetuttuaan lopputuloksena on lasivaahtoa, joka sisältää n. 92% ilmahuokosia. Huokoinen massa pirstoutuu jäähtyessään vaahtolasimurskeeksi. Koska kyseessä on keraaminen materiaali joka ei sisällä orgaanista ainesta, on vaahtolasi palamatonta, eikä siitä haihdu tai liukene haitallisia aineita ympäristöön tavallisimmissa käyttötilanteissa.

Vaahtolasia voidaan käyttää useissa erilaisissa rakennuskohteissa, etenkin työmaiden alusrakenteena sen hyvä asettuvuus, kitkakulma ja erinomaiset vedenjohtavuusominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Vaahtolasi toimii niin lämpöeristeenä, routaeristeenä, kuin kevennystäyttönäkin.
Talonrakennustöissä vaahtolasia voidaan käyttää esimerkiksi täyttömurskeena, tai perustusten lämpöeristeenä.
Maanrakennuksessa vaahtolasi puolestaan toimii hyvin kevyen rakenteensa ansiosta. Esimerkiksi putkikaivantojen täyttäminen vaahtolasimurskeella estää painumia, vähentää kunnossapitotarvetta ja pidentää rakenteen käyttöikää.
Vaahtolasia on saatavilla useassa eri raekoossa, jotta se pystyy vastaamaan tehokkaasti erilaisten käyttökohteiden asettamiin vaatimuksiin.

Vaahtolasin etuja muihin materiaalivaihtoehtoihin nähden on sen palamattomuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäksi keveys. Kevyt rakenne tekee vaahtolasin käsittelystä ja kuljetuksesta helppoa ja kustannustehokasta.
Kirsikkana kakun päällä on vaahtolasin uudelleen käytettävyys, joka edesauttaa luonnonvarojen säästämistä, sekä pienentää hiilijalanjälkeä.

 

Lähteet:

http://www.rakennusfakta.fi/foamit-vaahtolasi-ymparistoystavallinen-eristemateriaali-24793/uutiset.html

https://www.rakennustieto.fi/Downloads/RK/RK140402.pdf

0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS