Anpe Oy on kokenut rakennusalan yritys. Olemme toimineet alalla vuodesta 1976 asti tarjoten asiakkaillemme ammattitaitoista puhallusvillaurakointia, suurtehoimurointia ja -puhallusta, lecasoraurakointia sekä polyuretaanieristystä.

Ota yhteyttä!

Rakentamisen kasvu taittumassa

Rakentamisen oletetaan jatkavan vuonna 2017 kasvuaan 2-3 prosentilla, mikä merkitsee kasvun taittumista, sillä vuonna 2016 nousua oli lähes 7 prosenttia. Mikäli viime vuoden rakennusinvestoinnin veto olisi puuttunut, Suomen talouskasvu olisi jäänyt noin kolmasosaan toteutuneesta. Vuonna 2018 kasvua on oletettavasti 0 prosenttia, sillä aloitettujen isojen hankkeiden jatkoksi ei ole tulossa yhtä paljon jatkoa.

Toimitilarakentamisessa Suomen talouden rakennemuutos on siirtynyt teollisesta tuotannosta kohti palveluvaltaisempaa taloutta, mikä heijastuu myös rakentamisalalla. Rakennusteollisuus RT:n pääekonomisti Sami Pakarisen mukaan takavuosilta tuttu yli 40 miljoonan kuution talonrakennustöiden taso vaatisi selvästi laaja-alaisempaa investointien virkoamista. Uusille tiloille riittää kasvavilla kaupunkiseuduilla kysyntää, mutta kuutioita ei kerry enää entiseen tapaan teollisuuden rakentamisesta. Takavuosille tyypillinen yli 40 miljoonan kuution talonrakennustöiden taso vaatisi huomattavasti laaja-alaisempaa investointien uutta nousua. Uudet tilat keräävät kasvavilla kaupunkiseuduilla kysyntää, mutta kuutioita ei kerry enää entiseen malliin.

Palveluita koskeva rakentaminen on suosittua sekä yksityisellä että julkisella puolella. Matkailun vetovoiman myötä esimerkiksi hotelli-investoinnit ovat erityisesti pääkaupunkiseudulla ennätystasolla ja Helsinki-Vantaan lentokentällä on käynnissä laajamittainen terminaalin laajennustyötä. Vastaavasti julkisella puolella tehdään paljon sairaala- ja kouluverkoston rakentamista ja remontointia.

Lisäksi rakentamisella on suuri merkitys työllisyydelle, jota hyvä suhdannetilanne on pitänyt pystyssä. Rakentamisen alalle syntyi vuonna 2016 lähes 10 000 uutta työpaikkaa, kun taas työllisten määrä oli keskimäärin 178 200 henkilöä. Vielä tänä vuonna työllisyyden kasvu kehittyy myönteisesti, mutta vuonna 2018 kasvu todennäköisesti pysähtyy rakentamisen suhdanteen kypsymisen vuoksi.

 

Lähde: www.rakennusteollisuus.fi/Ajankohtaista/Tiedotteet1/2017/rakentamisen-kasvu-taittuu/

0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS