Anpe Oy on kokenut rakennusalan yritys. Olemme toimineet alalla vuodesta 1976 asti tarjoten asiakkaillemme ammattitaitoista puhallusvillaurakointia, suurtehoimurointia ja -puhallusta, lecasoraurakointia sekä polyuretaanieristystä.

Ota yhteyttä!

Varaudu talveen – eristä ajoissa

Vuosi toisensa jälkeen talvi onnistuu yllättämään suomalaiset. Jotta kylmenevät ilmat ja pimenevät illat eivät aiheuttaisi tarpeettoman suurta alakuloa, on kodin ja muiden käyttörakennusten eristetilanne hyvä selvittää ajoissa.

Vuosien vieriessä rakennusten eristekerrokset tiivistyvät ja ohenevat kosteuden, painovoiman ja eristevarkaiden, kuten hiirien ja oravien toimesta. Yläpohjan lisäeristämistarve riippuu vanhan eristeen laadusta ja eristekerroksen paksuudesta. Lisäeristäminen on yleensä kannattavaa, etenkin jos vanha eristekerros on ohut.

Yläpohjan lisäeristämisen mahdollisuutta kannattaa harkita, jos sisälämpötilaa joudutaan jatkuvasti nostamaan vetoisuuden tunteen takia, sillä kaikista rakennuksen osista juuri yläpohjasta pyrkii lämpöä poistumaan rakenteen läpi kaikkein eniten.

Ennen lisäeristeen tilaamista ja asennusta on syytä selvittää, millaisessa tilassa vanhat eristeet ovat. Jos vanhat eristeet ovat vielä hyväkuntoisen oloisia, voidaan lisäeriste asentaa suoraan sen päälle. Useimmiten lisäeristyksen paksuus vanhan eristeen päälle lisätessä on noin 200-400mm puhallus- tai levyvillaa. Mikäli vanhat eristeet ovat heikossa kunnossa, kannattaa ne poistaa kokonaan ennen uuden eristeen asentamista. Suurtehoimurointi on nopea ja tehokas keino vanhan eristeen poistamiseen, oli kyseessä sitten villa, puru tai muu aines.

Jotta eristys saadaan hoidettua oikein ja laadukas lopputulos taattua, on varmistettava, että tuulenohjaimet ovat kunnossa ja oikein asennettu. Samalla myös rakenteiden kunto on helppo tarkistaa, jotta tarvittavat korjaustoimenpiteet saadaan hoidettua asianmukaiseen kuntoon ennen eristystä.

Lisäeriste saadaan asennettua helpoiten puhaltamalla (puhallusvilla), jolloin eriste saadaan tehokkaasti ja vaivattomasti kaikkien rakenteiden ympärille ja pieniinkin koloihin.

Alapohjan lisäeristämisen, tai eristeiden uusimisen tarve kannattaa tarkistaa, jos lattia tuntuu jatkuvasti kylmältä ja vetoisalta. Lämmin lattia on asuinviihtyvyyden kannalta tärkeä, koska lattian pinnan lämpötila tuntuu jatkuvasti sen päällä käveltäessä.

Jotta alapohjan eristetilanne saadaan selvitettyä, on alapohjarakennetta avattava jonkin verran. Jos vanhat eristeet todetaan pahasti painuneiksi tai huonokuntoisiksi, voi olla järkevämpää korvata ne kokonaan uusilla eristeillä. Tällöin voidaan varmistua eristemateriaalin teknisistä ominaisuuksista ja asennuksen huolellisuudesta kattavasti koko alapohjan osalta.

 

Lähteet:
http://www.nba.fi/fi/File/2111/korjauskortti-2.pdf
https://www.isover.fi/ratkaisut/pientalon-ylapohjat
https://www.isover.fi/ratkaisut/pientalon-alapohjat

0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS