Anpe Oy on kokenut rakennusalan yritys. Olemme toimineet alalla vuodesta 1976 asti tarjoten asiakkaillemme ammattitaitoista puhallusvillaurakointia, suurtehoimurointia ja -puhallusta, lecasoraurakointia sekä polyuretaanieristystä.

Ota yhteyttä!

Taloyhtiön alapohjasaneeraus

Alapohjasaneeraus voi osoittautua tarpeelliseksi, kun taloyhtiön taloissa kärsitään vedosta, pahasta hajusta, kylmästä lattiasta tai kosteudesta. Vanha lattian eriste voi ajan kuluessa painua kasaan, olla heikkolaatuista tai valmiiksi vähäistä. Eristeistä voi löytyä myös kosteutta, rakennusjätteitä tai mikrobikasvustoa. Tämä huomataan yleensä viimeistään lattiaa remontoitaessa. Näihin epäkohtiin on syytä puuttua viipymättä.

Kuntotutkimuksen tekeminen

Huonoa eristeen laatua epäiltäessä on kiinteistöön hyvä tehdä kuntotutkimus. Sen avulla selvitetään talojen rakenteiden kunto, vaurioitumisaste ja sen syyt. Tämän avulla selvitetään myös mahdollinen syy asunnon huonoon sisäilmaan, ja asiaa voidaan lähteä korjaamaan.
Alapohjasaneeraus on myös vanhoissa asuinnoissa järkevää, sillä nykykriteerien mukaiset säädökset eivät välttämättä enää täyty. Ilma muuttuu huonokuntoisten eristeiden vuoksi kosteaksi ja seisoaksi, ja se osaltaan heikentää alapohjarakenteita.

Alapohjan kosteuden syyt

Hiekkainen tai savinen maa-aines voi nostaa maaperästä kosteutta ylöspäin alapohjaan lisäten alapohjan kosteusriskiä. Alapohjan tulisi aina olla kokonaisuudessaan hajuton ja kuiva.

Alapohjasaneerauksen suorittaminen

Alapohjasaneerauksen ollessa taloyhtiölle tarpeellinen, tehdään Anpe Oy:llä taloyhtiön kanssa aina tutkimuksen jälkeen suunnitelma työn huolellisesta suorittamisesta. Itse tutkimus, suunnitelma ja työ suoritetaan Anpe Oy:n kautta samalla sopimuksella kilpailukykyisin hinnoin. Mahdolliset jätteet, maa-aines, purut, muhat, hiekat ja savet poistetaan suurtehoimuroinnilla nopeasti ja tehokkaasti. Tämän jälkeen puretaan tarvittaessa muottilaudoitukset ja asennetaan suodatinkangas maaperän päälle. Lopuksi tiivistetään läpiviennit ja puhalletaan suodatinkankaan päälle kapillaarikatkoksi Leca-soraa tai sepeliä. Tiivistys ja alapohjan lämmöneristys voidaan tehdä myös ruiskuttamalla alapohjan yläpintaan polyuretaanikerros.

Anpe Oy suosittelee alapohjaan eristeeksi Leca-soraa

Leca®-sora KS420KAP 4-20 mm

Leca-sora estää tehokkaasti kapillaarisen kosteuden nousun ja torjuu myös tehokkaasti ns. kesäkondenssia.

Leca-sora sopii rakennuksen alapohjaan, kevennysperustuksiin tai routasuojaksi. Se toimii hyvänä lämpöeristeenä myös sokkelien ympärillä. Leca-sorasta on saatavana myös uusiokäytettävää Leca-soraa, jota voidaan käyttää esimerkiksi erilaisissa täytöissä.

Alapohjasaneerauksen hinta

Alapohjasaneerauksen hinta voi vaihdella paljonkin riippuen projektista, sen laajuudesta ja siitä, otatko useita eri yrityksiä mukaan alapohjasaneerauksen eri työvaiheisiin. Anpe Oy:ltä saat tarjoukset nopeasti ja kilpailukykyisesti aina pinta-alan ja perustustavan mukaan.

Anpe Oy tarjoaa remontteihin myös kilpailukykyiset rahoitusvaihtoehdot.

Meiltä saat palvelut ”avaimet käteen” -periaatteella, ja tarjoukset taloyhtiösi alapohjasaneerauksista saat nopeasti yhteydenottolomakkeella.

 

0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS