Anpe Oy on kokenut rakennusalan yritys. Olemme toimineet alalla vuodesta 1976 asti tarjoten asiakkaillemme ammattitaitoista puhallusvillaurakointia, suurtehoimurointia ja -puhallusta, lecasoraurakointia sekä polyuretaanieristystä.

Ota yhteyttä!

Rakennusalan nousukausi?

Tämä ennuste on nopeampi kuin kansantalouden kasvuennuste. Kasvuarviota on nostettu viime syksystä noin 0,5 prosenttiyksiköllä. Tuolloin uskottiin kasvun olevan noin 2 prosentin luokkaa. Rakennusalan suhdanneryhmä Raksu uskoo vieläkin positiivisempaan kasvuun. Raksu ennusti kokonaistuotannon kasvavan noin 3-4%.

Erinnäiset yksityiset rakennusyhtiöt ovat raportoineet suurista kasvuluvuista. Eläkevakuutusyhtiö Etera julkisti marraskuussa tiedon, että rakentamisen toimintaindeksi on kääntynyt positiiviseksi ensimmäisen kerran neljään vuoteen. Näyttäisi vahvasti siltä, että rakennusalan suhdanne on vihdoin kääntynyt nousuun.

Vuodesta uskotaan tulevan kasvuvuosi useastakin syystä. Markkinoilla on poikkeuksellisen suuria jättihankkeita jotka kokonsa ansiosta vaikuttavat koko rakennusalan volyymeihin. Korjausrakentamisen uskotaan kasvavan usealla prosentilla, ja uudisrakentaminen on tällä hetkellä pinnalla. Raksun mukaan uudisasuntorakentamisen volyymin eli arvon kasvavan jopa 10-15%. Talonrakennustöiden aloituksia arvioidaan kertyvän tänä vuonna jopa 32 miljoonaa kuutiometriä, joka on saman verran kuin vuonna 2015. Ara-asuntoja aloitettiin rakentamaan viime vuonna peräti 8 600. Tänä vuonna on annettu arvioksi noin 8000 Ara-asunnon lukema.

Rakentamisen uskotaan keskittyvän eritoten kasvukeskuksiin ja Uudellemaalle kuten aikaisempinakin vuosina. Kasvukeskusten kehittymisessä ja asuntorakentamisen vauhdittamisessa avainasemassa ovat investoinnit toimivaan joukkoliikenteeseen.

Rakennusala työllistää tällä hetkellä enemmän henkilöitä kuin pitkiin aikoihin. Viime vuonna työllisten määrä oli keskimäärin noin 168 500 henkilöä ja tänä vuonna määrän arvioidaan kasvavan 171 000 henkilöön.

Vuosi 2017 on vielä hämärän peitossa, mutta Raksun mukaan rakentaminen kasvaa myös vuonna 2017. Kasvun ennustetaan olevan hieman maltillisempaa kuin kuluvana vuonna, mutta kasvuennusteen uskotaan sijoittuvan 1-3 prosentin välimaastoon.

 

0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS