Hunton -puukuitueriste on norjalainen puukuidusta valmistettu, ympäristöystävällinen ja helposti asennettava lämmöneriste, jota voidaan käyttää rakennuksen kattorakenteiden, seinien ja lattioiden eristeenä.

Ota yhteyttä!

Hunton puhallusvilla

Hunton -puukuitueriste on norjalainen puukuidusta valmistettu, ympäristöystävällinen ja helposti asennettava lämmöneriste, jota voidaan käyttää rakennuksen kattorakenteiden, seinien ja lattioiden eristeenä.

Se valmistetaan kestävästi tuotetusta puusta, ja on materiaalinsa ansiosta 100% kierrätettävää. Puukuitueristeen valmistamiseen käytetään metsistä raivattavaa puuainesta, jota ei voida hyödyntää muina puutuotteina tai lankkuina. Näin voidaan varmistaa eristeelle mahdollisimman pieni ympäristökuormitus ja hiilijalanjälki.

Puukuitueristeen paloturvallisuus on huomioitu lisäämällä eristeen joukkoon nitrogeenia ja fosforia (ammoniumfosfaattia) sisältävää luontaista palonestoainetta. Palotilanteessa eriste hiiltyy puun tapaan, eikä levitä paloa eteenpäin.

Hunton Puhallusvilla Anpe OyHunton Puhallusvilla AnpeltaHunton Logo

 

Hunton -puukuitueristeen edut

Puukuitueristettä voidaan käyttää kaiken tyyppisissä rakennuksissa, ja se on ympäristöystävällisyytensä lisäksi nopea ja tehokas asentaa puhallusmenetelmällä. Se on myös pitkäikäinen vaihtoehto, sillä puukuitu säilyttää hyvin muotonsa, eikä painu kasaan yhtä helposti kuin muut eristevaihtoehdot.
Hunton -puhallusvilla soveltuu erinomaisesti pohjoisiin olosuhteisiin, sillä se pystyy varastoimaan, siirtämään ja luovuttamaan kosteutta seinistä ja katosta jopa 10 kertaa tavallista mineraalivillaa tehokkaammin.

Lämpöä Hunton –puhallusvilla puolestaan varastoi yli kaksi kertaa lasivillaa ja kivivillaa tehokkaammin, ja sitä asennetaan kiloissa mitattuna jopa kolme kertaa enemmän kuin vuorivillaa neliömetriä kohti. Tämän ansiosta tasaisen vakaan sisälämpötilan ylläpitoon kuluu energiaa minimaalinen määrä. Sisälämpötilat pysyvät tasaisen lämpiminä talvikaudella ja tasaisen viileinä kesäaikaan.

Puukuitu eristää ja vaimentaa tehokkaasti ääntä. Puhallettuna se tiivistää pienetkin koloset, halkeamat ja ilmataskut, parantaen näin äänenvaimennusta entisestään.
Luonnosta lähtöisin olevalla valmistusmateriaalilla voidaan vaikuttaa positiivisesti myös rakennusten sisäilman laatuun, sillä puukuitueriste on hengittävä materiaali joka ei allergisoi. Sisäilman laadulla on suoria vaikutuksia terveyteen, joten eristemateriaalin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota niin uutta rakennettaessa, kuin vanhaa korjatessakin.

Anpelta Puukuitueriste HuntonHunton lattiaHunton kattoHunton seinä

Käyttökohteet?

Hunton -puhallusvilla soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin, ja kykenee vastaamaan hyvin pohjoisten olojen vaativan ja vaihtelevaan ilmaston asettamiin vaatimuksiin. Lisäksi Hunton tarjoaa valmiita rakenneratkaisuja nopeaan ja vaivattomaan katon, seinien ja lattioiden eristämiseen.

Hunton Katto -rakenneratkaisu koostuu aluskatteen, lämmöneristeen ja puhallettavan puukuitueristeen kokonaisuudesta. Tämä ratkaisu tarjoaa markkinoiden tehokkaimman kosteudensitomiskyvyn, jolla voidaan minimoida kosteusvaurioiden riski. Tämä tuleekin tarpeeseen Suomen vaativissa olosuhteissa, sillä etenkin pakkasilla aluskatteen sisäpuolelle muodostuu kondenssivettä, huurretta ja jäätä.

Hunton Seinä -rakenneratkaisu muodostuu kuitukipsilevystä, lämmöneristeestä ja tuulensuojalevystä. Kokonaan puukuitutuotteista koostuva ratkaisu pienentää kosteusvaurioiden riskiä parantamalla seinän kosteudensiirtokykyä ja hydroskooppisia ominaisuuksia. Hunton lämmöneristeen lämmönvarastointikapasiteetti on lisäksi jopa kaksi kertaa mineraalivillaa suurempi.
Hunton Lattia -rakenneratkaisu tekee keveiden välipohjien rakentamisesta helppoa. Lämmöneristettä, Hunton Silencio -levyjä ja mahdollisesti kuitukipsilevyä yhdistämällä saadaan aikaan korkealaatuinen, tehokkaasti askel- ja ilmaääniä vaimentava lattiaratkaisu, johon on mahdollista liittää myös vesikiertoinen lattialämmitys.

Kaikkien Hunton tuotteiden korkealaatuisuus ja käyttäjäystävällisyys varmistetaan jatkuvalla tuote- ja tuotantovalvonnalla. Perusvaatimuksia kaikille tuotteille ovat mm. paloturvallisuus, mekaaninen kulutuksenkesto ja energiansäästö.

Huntonin filosofia

Vuodesta 1889 toiminut Hunton on koko historiansa ajan pyrkinyt tarjoamaan markkinoiden parhaita rakennusmateriaaleja ja -ratkaisuja. Laadun lisäksi tuotteiden ympäristöystävällisyys on korkealla sijalla yrityksen arvojärjestyksessä, ja siihen on panostettu merkittävästi luomalla uusiutuvista materiaaleista valmistettavia ja täysin kierrätyskelpoisia tuotteita. Huntonin tarjoamat ratkaisut on tehty myös mahdollisimman helposti asennettaviksi, jotta asiakkailla olisi entistä painavampi syy valita rakennusmateriaalikseen puukuitu.

Tiesitkö, että puhallusvillalaskurilla voit laskea hinta-arvion projektillesi? Siirry laskuriin

Suoritamme Hunton- puhallusvillaurakoita Etelä- ja Länsi-Suomen alueella

Timo Värri Myyntijohtaja Puh: 044 3000 065 timo.varri@anpe.fi
Ville Kulosaari Myyntipäällikkö Puh: 040 0609 600 ville.kulosaari@anpe.fi
Tommy Turkki Myyntipäällikkö Turku
Varsinais-Suomi/Satakunta
Puh: 0102 866 340 GSM: 044 061 5807 tommy.turkki@anpe.fi
0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS