Anpe Oy on kokenut rakennusalan yritys. Olemme toimineet alalla vuodesta 1976 asti tarjoten asiakkaillemme ammattitaitoista puhallusvillaurakointia, suurtehoimurointia ja -puhallusta, lecasoraurakointia sekä polyuretaanieristystä.

Ota yhteyttä!

Myös kesämökin alapohjan tulee olla kunnossa

Kesän lähestyessä mökkeilijät suuntaavat tarkastamaan kesämökkinsä kuntoa. Samaan aikaan yhä useampi harkitsee oman kesäkodin ostamista vastapainoksi kiireiselle kaupunki elämälle. Alkuinvestointi kesäkotiin on usein suuri, ja mökistä halutaan pitkäikäinen kumppani. Toisin kuin ympärivuotiset asunnot, usea mökki ei ole talvikäyttöön soveltuva, ja on suurimman osan vuodesta kylmänä. Tästä syystä onkin erityisen tärkeä pitää huolta mökin rakenteista, ja minimoida mahdolliset vaurioiden aiheuttajat. Olipa kyseessä jo olemassa oleva kesämökki, tai kohde jonka ostoa harkitset, rakennuksen kunto kannattaa tarkastaa säännöllisesti. Etenkin keväisin lumien sulettua on mökin rakenteet syytä tarkastaa talvivaurioiden varalta. Säännöllisillä tarkastuksilla mahdolliset ongelmat havaitaan aikaisemmin, jonka ansiosta myös korjaukset on mahdollista suorittaa ajoissa. Ideaali tilanteessa mökin, tai esimerkiksi rantasaunan rakenteet pysyvät kuivana läpi vuoden, ja talven aikana syntyvä kosteus saadaan haihtumaa pois.

Alapohjarakenne on rakennusten voimakkaimmin kosteusrasitettu rakenneosa, sillä maaperän kosteus rasittaa sitä jatkuvasti. Maaperästä rakenteisiin siirtyvän kosteuden lisäksi rakenteita voivat rasittaa esimerkiksi ulkopuolelta tulevat pintavedet, mutta myös sisäilmakosteus. Erityisesti vesivahinkojen yhteydessä alapohjarakenteet ovat alttiita kosteusvahingoille; painovoiman vaikutuksesta vesi valuu herkästi alapohjarakenteisiin. Kosteusvauriot alapohjanrakenteissa tulevat esille usein sisäilmassa havaitun homeen hajun seurauksena.

Alapohja rakennetaan joko maanvaraiseksi, tai kantavaksi. Jälkimmäinen on usein puurakenteinen rossipohja, ja hyvin tyypillinen ratkaisu kesämökkien alapohjarakenteeksi. Pilarien varaan rakennettu alapohja tuulettuu oikein rakennettuna hyvin, ja sitä kutsutaankin tuulettuvaksi alapohjaksi. Noin 20% uusista mökeistä rakennetaan tuulettuvalla alapohjalla. Toisinaan ilman vapaa virtaus on estynyt, jolloin lämpö pyrkii menemään alapohjan kautta alaspäin. Tästä syystä rakenteen alapintaan on hyvä lisätä tarkoitukseen sopiva lämmöneristys.

Alapohjien saneeraukset on hyvä tehdä aina rakennussuunnittelijan ohjeiden mukaisesti, ja aloittaa ammattilaisen suorittamalla tilannekartoituksella. Kun alapohjaan tarvitaan suurempaa kunnostamista, on järkevää poistaa ensin vanha eriste, jonka jälkeen tilalle voidaan puhaltaa uutta eristettä. Suurtehoimurointi on tehokas, ja edullinen menetelmä vanhan eristeen poistamiseksi. Suurtehoimurointi on erityisen hyvä vaihtoehto luonnon keskellä olevia kesämökkejä ajatellen, sillä menetelmä ei aiheuta pölyhaittoja ympäristöön. Suoritamme suurtehoimuroinnit niin, että syntyvä jäte ohjataan suoraan säiliöön, josta se kuljetetaan loppusijoituspaikkaan. Kustannusten minimoimiseksi pyrimme aina löytämään edullisimman jatkosijoituspaikan imuroinnissa syntyvälle jätteelle. Meille ympäristöasiat ovat tärkeitä, ja haluamme välttää ylimääräistä luonnon kuormittamista. Haluamme löytämää puhtaalle eristeelle uuden käyttökohteen puhalluseristeenä joko samassa, tai toisessa kohteessa aina kun se on mahdollista. Palavat eristeet siirrämme kompostoitavaksi tai poltettavaksi.

Suurtehoimurimme ovat kapasiteetiltaan markkinoiden tehokkaimpia; ilmamäärä jopa 9000m3/h. Pystymme poistamaan työkohteesta imureillamme kaiken sellaisen materiaalin, joka mahtuu 152mm letkusta läpi. Imuroitava materiaali voi olla esimerkiksi sahanpurua, turvetta, soraa, puhallusvillaa, hiekkaa, tiiliskiviä tai multaa. Tämä on etu varsinkin urakoidessa vanhoja kesämökkejä, joiden vanhat rakennusmateriaalit voivat vaihdella paljon.

Kun vanhan materiaalin poisto on suoritettu muiden tarvittavien toimenpiteiden lisäksi, voidaan suurtehopuhalluksen avulla puhaltaa tilalle kohteeseen sopivaa ainesta. Suurtehopuhallus on nopea ja tehokas ratkaisu olipa kesämökki uudis- tai saneerauskohde. Voimme puhaltaa kalustollamme monipuolisesti esimerkiksi sepeliä, lecasoraa, mursketta, hiekkaa ja erilaisia jauheita. Mikäli rakenteet ovat kunnossa, riittää kunnostukseen myös uuden eristeen lisääminen jo olemassa olevan eristeen sekaan. Kesämökit sijaitsevat usein tonteilla, joihin on haasteellista päästä suorittamaan rakennustöitä. Meiltä suurtehopuhallus onnistuu monipuolisen kalustomme ansiosta jopa sadan metrin päähän, eikä korkeuserotkaan tuota ongelmia.

Teemme työmme aina avaimet käteen palveluna, jotta sinun ei tarvitse kuin nauttia työn lopputuloksesta kesämökkisi rauhassa. Hankimme puolestasi roskalavat, työmiehet ja kuljetuspalvelut. Palveluihimme kuuluvat muottilaudoituksen purku ja roskien siivous, maa-aineksen poisto suurtehoimurilla, suodatinkankaan asennus, kapillaarikatkon asentaminen puhaltamalla, viemärilinjojen kannattajien korjaaminen ja uusiminen sekä läpivientien tiivistäminen. Muistathan myös, että kesämökillä tehtävistä urakoinneista on mahdollista saada kotitalousvähennys. Kysy tarjous jo tänään!

 

Lähteet:

http://www.meillakotona.fi

http://www.perinnemestarit.fi

https://www.anpe.fi

http://www.sisailmayhdistys.fi

0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS