Anpe Oy on kokenut rakennusalan yritys. Olemme toimineet alalla vuodesta 1976 asti tarjoten asiakkaillemme ammattitaitoista puhallusvillaurakointia, suurtehoimurointia ja -puhallusta, lecasoraurakointia sekä polyuretaanieristystä.

Ota yhteyttä!

Leca-soran käyttö kerrostalon välipohjatäytössä

Ilmarisen omistamassa 1950-luvun kerrostalossa Helsingin Munkkiniemessä on parhaillaan käynnissä peruskorjaus, jossa uusitaan kaikki rakenteet ja talotekniikka runkoa ja julkisivua lukuun ottamatta. Välipohjien alalaattapalkistojen välissä olevat vanhat täytteet korvataan Leca-soralla. Työpäällikkö Ari Anttilainen Fira Oy:stä kertoo Leca-soran valikoituneen täyttömateriaaliksi, koska se on helppo levittää puhaltamalla ja sillä saavutetaan vaadittavat äänieristävyys- ja muut ominaisuudet työmaan kannalta helposti ja nopeasti. Toisena vaihtoehtona mietittiin kovaa villaa, mutta sen leikkaaminen ja sovittaminen palkkien väleihin olisi ollut huomattavasti työläämpää. Kevytsoran puhaltamiseen kului vain yksi työpäivä, urakan toimitti Anpe Oy.

Pölyämisen estämiseksi kevytsoraan lisätään puhallettaessa hieman kosteutta. Urakoitsija Fira Oy halusi varmistaa soran suhteellisen kosteuden ja kuivumiskehityksen Lecasora kerrokseen asennettavien langattomien kosteusanturien avulla. Antureiden mittaamat lukemat ovat pilvipalvelun avulla myös tilaajan ja valvojan luettavissa. Kohteen päärakennesuunnittelija Valtteri Vaarsalo kertoo, että välipohjassa päädyttiin korvaamaan vanhat materiaalit Leca-soralla sekä ääni- että paloteknisistä syistä. Leca-soralla saavutetaan helposti ja kätevästi molemmat ominaisuudet. Vaarsalo kertoo myös, että kosteusantureista saadut mittaustiedot ovat antaneet turvallisia lukemia heti alusta lähtien.

Lähteet:
http://www.leca.fi/referanser/1950-luvun-kerrostalon-valipohjataytot-lecar-soralla/

0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS