Anpe Oy on kokenut rakennusalan yritys. Olemme toimineet alalla vuodesta 1976 asti tarjoten asiakkaillemme ammattitaitoista puhallusvillaurakointia, suurtehoimurointia ja -puhallusta, lecasoraurakointia sekä polyuretaanieristystä.

Ota yhteyttä!

Kiinteistöjen autioituminen uhkaa Uudellamaalla

Suomessa on ollut erilaisia sote- ja maakuntauudistuksia jo vuodesta 2006 lähtien, mutta niitä on lopetettu tai ne ovat muuttaneet muotoaan. Nykyisten maakuntien, sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistusta on ajettu nykyisen hallituksen toimesta vuodesta 2017 ja aikataulullisten muutosten takia sen olisi määrä alkaa vuonna 2020.

Muutosten on määrä saattaa asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluiden saaminen kotimaakunnan vastuulle, sekä yhdenvertaistaa yksityiset ja julkiset terveyspalvelut. Muutoksen tullessa voimaan voisi henkilö hakeutua samalla hinnalla yksityiseen tai julkiseen terveydenhuoltopalveluun.

Suomessa on 10,5 miljoonaa neliömetriä erilaisia julkisia sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöjä, joiden vuokra- ja omistussuhteisiin sote-uudistuksella on vaikutuksia. Uudistusta varten on perustettu Maakuntien Tilakeskus Oy, jonka kautta kunnat tulevat vuokraamaan tarvitsemiaan kiinteistöjä. Maakuntien Tilakeskus Oy perustettiin Senaatti-kiinteistöjen tytäryrityksenä, ja vuonna 2020 sen omistus siirtyy maakunnille.

Uudellamaalla sijaitsee kolmasosa maakuntien sote-kiinteistöistä, ja uudistuksen astuessa voimaan on mahdollista, että useita vanhainkoteja, terveyskeskussairaaloita ja muita laitoskiinteistöjä on jäämässä tyhjilleen. Ainakin osa vanhoista sairaala-alueista, kuten Kivelä-Hesperia, Aurora ja Koskela Helsingissä, tulee kokemaan muutoksia ja niiden rakennuksista luovutaan vähitellen.

Perimmäisimpänä syynä rakennusten käytöstä poistamisessa on käytön tehokkuuden valvonta. Näillä toimilla haetaan säästöjä maakuntien toimesta. Tämä ei ole kokonaan negatiivinen asia, koska silloin vapautuu tonttimaata hyödynnettäväksi muille rakennusprojekteille.

 

Lähteet:

https://www.rakennuslehti.fi/2018/03/valtava-maara-taloja-uhkaa-muuttua-autiotaloiksi-uudellamaalla-satojen-terveyskeskusten-ja-vanhustentalojen-kohtalo-on-taysin-auki-sote-uudistuksen-myota/

http://alueuudistus.fi/mika-on-sote-uudistus

https://www.rakennuslehti.fi/2018/02/maakuntien-tilakeskuksesta-tulee-viiden-miljardin-euron-sairaalahankkeiden-tilaaja/

0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS