Anpe Oy on kokenut rakennusalan yritys. Olemme toimineet alalla vuodesta 1976 asti tarjoten asiakkaillemme ammattitaitoista puhallusvillaurakointia, suurtehoimurointia ja -puhallusta, lecasoraurakointia sekä polyuretaanieristystä.

Ota yhteyttä!

Kalasatamaan aukeava REDI oli Vuoden työmaa 2017

Rakennuslehti valitsi viime marraskuussa Vuoden työmaan jo 31. kerran. Tällä kertaa voiton vei Kalasatamassa sijaitseva kauppakeskus Redin työmaa, joka teki raatiin suuren vaikutuksen.

Vuoden työmaa -kilpailuun voivat osallistua uudistalonrakennus-, korjausrakennus- ja infrahankkeet. Paras työmaa valitaan raadin suorittamien työmaakierrosten perusteella. Arviointien kohteena ovat työmaan teknisen, arkkitehtonisen ja muun vaativuuden lisäksi aikataulutus, sekä kustannusten ja työturvallisuuden hallinta.

Redin rakentamisesta vastaa SRV, joka toteuttaa hankkeen toimintamallinsa mukaisesti aliurakoina, yhteistyökumppaneita hankkeen elinkaaren aikana kertyykin lähes 300.

Vaikka SRV on toteuttanut aiemminkin jättimäisiä rakennushankkeita menestyksekkäästi (Kampin keskus, Flamingo, Musiikkitalo ja HUS-LAB), lähdettiin uuteen haasteeseen nöyrällä asenteella ja valmiina oppimaan uutta joka päivä. Aiempien saavutusten perusteella Redin projektinjohtajalta Markku Muhoselta ja työmaapäällikkö Jukka Nikkolalta osattiinkin odottaa paljon.

Yksi raadin jäsenistä havainnoikin työmaavierailulla, että ”Redi on varsinainen projektinhallinnan ”megahaaste”. Työmaalle ja koko projektin hallintaan haasteita aiheuttivat mm. työmaan läpi kulkeva liikenne, metro ja Itäväylä. Kohteen leikkauspiirustuksessa päällekkäin sijoittui mm. kallio- ja kellaripysäköintiä, metroa, Itäväylää, kauppakeskusta, asuntoja, viherkantta, kevyen liikenteen väyliä ja toimistotilaa. Lisäksi naapuriin SRV oli rakentanut terveyskeskusta, ja hotellihankettakin oltiin jo käynnistämässä. Kaikki edellä mainittu oli tietenkin myös ideoitava, haettava tarvittavat luvat, sijoittajat, käyttäjät, sekä luonnollisesti jossain välissä rakennettava.

Kiitosta satoi myös työmaan siisteydelle, jolla osaltaan on vaikutettu työturvallisuuden maksimointiin. Vakavia tapaturmia Redin työmaalla onkin sattunut huomattavasti keskiarvoa vähemmän. Hankkeessa oli myös hyödynnetty tehokkaasti erilaisia innovaatioita, kuten talotekniikan aikatauluttamista tietomallin avulla, drone-kuvaamista, työpajakäytäntöjä ja nuorten tekijöiden jatkuvaa valmentamista.

 

Aiempina vuosina Vuoden työmaa -palkinto on jaettu mm. YIT:n luotsaamalle Naantalin voimalaitoshankkeelle (2016), SRV:n Koivusaaren metroasemalle (2015) ja Kansalliskirjaston peruskorjaukselle (2014).

 

https://www.rakennuslehti.fi/2017/11/kalasataman-redi-on-vuoden-tyomaa-2017/

https://www.rakennuslehti.fi/2016/10/vuoden-tyomaa-teollisuusallianssi-osoitti-voimansa-naantalissa/

https://www.rakennuslehti.fi/2015/12/srvn-koivusaaren-metroasema-on-vuoden-tyomaa-2015/

https://www.rakennuslehti.fi/2014/10/kansalliskirjaston-peruskorjaus-on-vuoden-tyomaa-2014/

0102 866 340
PYYDÄ TARJOUS